מי אני
מישהי שאוהבת ליצור פתרונות חדשניים עבור אנשים באירגונים. התאהבתי בקונסטלציה ככלי עבודה, עבורי היא דרך חשיבה, והבנה עמוקה לתהליכי חיים.
מה שמעניין אותי באמת, זה לעזור לאנשים להגיע למעוז חפצם, הן כאינדיבידואלים, הן כצוותים והן כאירגונים. אני מביאה איתי נסיון של 15 שנה בהנחיה בארגונים בעזרת כלים מגוונים, חלקם ‘עוקפי מוח’ כמו הקונסטלציה, וחלקם לוגיים ומובנים מבוססי מודלים, מהמובילים בעולם.
הייחוד שלי, אם אפשר לאמר, זה שאני לא יועצת ארגונית קלאסית, אלא אני מגיעה מרקע ניהולי של 12 שנה בחברת טבע. ההבנה שלי את הסביבה האירגונית והצורך שלי בפתרונות פרקטיים, מובילים אותי ליצור איתכם תהליכים קצרים, ממוקדי מטרה, המגובים בכלים פרקטיים, להתמודדות עם אתגרי היומיום, והשינויים התכופים, שכולנו חווים מאז הקורונה
מהי קונסטלציה?
קונסטלציה ארגונית (Organizational Constellation), היא שיטה עוצמתית שעוזרת לאנשים, צוותים, שותפויות, קהילות, ארגונים וכל סוג של מערכות אנושיות באבחון ופתרון של בעיות ומצבים מורכבים.
זו תפיסה מערכתית שמתייחסת לסימפטום, קושי או דילמה ארגונית כחלק מעוד גורמים שנמצאים במערכת. הם אף פעם לא בפני עצמם, תמיד משפיעים ומושפעים. כך שאם יש בעיה לא רק המנכ”ל או הש”ג אשמים.
מתוך היותה כלי המתחשב במערכתי ולא רק באישי, מתפתחת נקודת מבט אמיצה שמאפשרת להבין את הקושי בתוך הקונטקסט הרחב שלו.
כלומר לצד הסימפטומים שעל פני השטח ,ישנה אפשרות לגשת לשכבה עמוקה יותר של ידע המגיע מתוך שורש הבעיה ושם לארגן מחדש את הדינמיקות שיוצרות כאב, וסטייה מן הדרך.
מהלך זה תמיד מייצר זרם חדש של פתרונות, משחרר אנרגיה תקועה ומנכיח משאבים לא מנוצלים שזמינים כעת.
כדי להבין בעיה או פיתרון באור חדש כדאי מאוד לא רק לדבר על זה.
כדי לעורר את היצירתיות כדאי לייצר נראות מוחשית כך שנוכל ממש לראות את זה ולחוות את זה. לכן אנחנו משתמשים בבדים, ניירות או חפצים שמייצגים גורמים במערכת.
בתהליך מונחה ייצוגים שכזה נשתמש בזרם מחשבתי, דימיון, אסוציאציה והמחשה מבנית-ויזואלית של האתגר והגורמים שמשפיעים עליו (תהליך שמגרה גם את האונה הימנית).
וכך בזמן מאוד קצר נפתחת פרספקטיבה חדשה וראיית עומק באמצעות הפשטת המצב וויזואליזציה חיה של הדינמיקות החבויות המשפיעות על המערכת.
חלק מהגורמים המערכתיים קשורים לעבר.
בדיוק כמו העיניים הכחולות של אדם שלא נוצרו יש מאין אלא הועברו אי שם בעבר מסבא רבא, כך גם אתגרים ארגוניים.
הם מופיעים כאן ועכשיו, אך לא פעם נוצרו איפשהו ב”עבר הארגוני”.
זה יכול להיות קשור לנרטיב מסוים שהתקבע או לאירוע מסוים כמו עזיבת מנכ”ל, אקזיט, מיזוג, שינוי ארגוני משמעותי, מכירה או פרוייקט שכשל.
האירועים האלה מייצרים רבדים על רבדים של משברים הממשיכים להשפיע במודע או שלא במודע על ההתנהלות ומערכות היחסים בארגון.
בכל ארגון ישנו מתח מובנה בין התנועה הלאה (והעשייה בפועל) לבין מתן מקום וזמן לעבוד על מערכות היחסים המניעות את הארגון ומזינות את ליבת התנועה הארגונית.
לתת ליחסים מקום נתפס כהתבחבשות ו’בזבוז זמן’.
בעזרת הקונסטלציה אפשר בדרך פשוטה לנשום בתוך המתח הזה –
לגעת ביחסים בלי לטבוע בתוכם ומנגד לגעת בצעד הבא בלי להתעלם ממערכות היחסים שמשפיעות עליו.
כשעושים שינוי צריך להיפרד מהמוכר. האם להיפרד משמעו לבטל את הקיים? ומה קורה לכל האנשים בארגון שמחוברים לקיים (או לעבר) וזה נלקח?
קסם הקונסטלציה מאפשר לשנות בלי לבטל את הקיים, לשנות כך שהעבר נהיה חלק מהתהליך שפונה קדימה לעתיד, למטרות ולחזון.
לשנות כך שהעבר הופך למשאב עבורנו ולא נטל.
הקונסטלציה הארגונית מציעה תהליך חוויתי שמשלב שיחה ‘רגילה’ עם פריסה ויזואלית של הגורמים שלוקחים חלק באתגר. הם מונחים בתוך ציר זמן ונעים לעבר התארגנות מחודשת שנותנת מקום גם ליחסים הבינאישיים כמו גם למטרות ולעתיד הארגון.
התארגנות חדשה זו נקראת פיתרון קונסטלטיבי ומשמעו- מצב שכל הגורמים במקומם הראוי (עבור עצמם ועבור המערכת).
זהו פיתרון שנותן מקום לצורך בשינויים (לעיתים כואבים) ומאפשר הוקרה והכרה מלאה במה ובמי שהיה עד כה.
אם מאסתם בדרך החשיבה הרגילה, אם מציתם את האפשרויות המוכרות, כנראה שאתם מנסים לארגן כאוס בעזרת סדר ואז הפיתרון היצירתי לא מופיע.
כדי לארגן מצב כאוטי עלינו להפעיל כלים כאוטיים.
בשביל זה אנחנו פה!
הצוות
אני דואגת לגבש צוות מנחים איכותי לפי סגנון הפרוייקט, לרוב איתי, ולעיתים בלעדי. וכך בחיבור הכישרונות שלנו, למצוא את מה שנדרש לתנועה הנכונה לאדם, לצוות ולארגון.
הצוות בנוי מגם וגם. יש לנו אנשי קונסטלציה (כלי חדש ופורץ דרך בתחום ההנחייה, האימון ועולם הייעוץ הארגוני) עם מעל 20 שנות ניסיון, מאמנים ומנחי קבוצות בכירים, אנשים שמכירים לעומק ארגונים, שיטות ותהליכים.

גלית מוסקוביץ
יועצת לארגונים, מאמנת ומנחה ב15 שנים האחרונות אני תומכת בארגונים, צוותים ואנשים להיות הגרסא הטובה ביותר של עצמם ע"י שילוב של קונסטלציה ארגונית עם מתודולוגיות אחרות. משימתי, להביא יותר אנושיות לחיי העבודה כדי להגביר שיתוף פעולה, לפתח חשיבה עצמאית ותקשורת ארגונית מיטיבה.
הסיפור שלנו
זה מתחיל אי שם לפני 20 שנה …
ישי גסטר, פסיכותרפיסט במקצועו, גר בלונדון ולומד את הקונסטלציה ישירות מברט הילינגר (מייסד הגישה).
הוא פוגש בגישה חדשנית ומהפכנית לטיפול במערכות יחסים ונשבה בקסמיה.
עם התשוקה להביא את הקונסטלציה לארץ, הוא מייסד את בית הספר לקונסטלציה מערכתית, ומפתח גירסה ישראלית, מותאמת ודינאמית יותר.
ב 2013 ישי פוגש את גלית הרמן, בעלת ניסיון עשיר בטיפול וליווי יזמים .
היא הופכת לתלמידתו, ועם הזמן מנחת קונסטלציה מובילה ושותפתו.
ההתפתחות הבינלאומית של ענף הקונסטלציה בעולם היעוץ הארגוני, מביאה אותם
ב 2016 לפתוח הכשרה ליועצים ארגוניים, מאמנים ומנחים.
שם הם פוגשים באביטל וגלית.מ וחוברים לשיתוף כישרונות, ולהקמתה של חברת הייעוץ הארגוני הראשונה בארץ המבוססת קונסטלציה.
אנחנו:
ישי גסטר, מומחה בעל שם עולמי
גלית הרמן, פריקית של פיתוח רעיונות
גלית מוסקוביץ, המחברת את המשאב האנושי לגרסתו המיטבית
ואביטל סוצ’י, כשניהול פרוייקטים פוגש את האדם.
זהו צוות רימיינד שעוסק במגע מתמיד במה שאנושי, במה שחבוי מהעין ובמה שחדש, יצירתי ומבקש גמישות.
בשנת 2013 ישי פוגש את גלית הרמן, (בעלת נסיון עשיר בטיפול BOT ואחת מהמורות המובילות בתחום) שמהר מאוד נהיית מנחה מוסמכת בקונסטלציה משפחתית.
ההתפתחות הבינלאומית של ענף הקונסטלציה בעולם היעוץ הארגוני, מביאה את ישי ואת גלית לפתוח בשנת 2016 הכשרה דו שנתית ליועצים אירגוניים, מאמנים ומנחים שיתאהבו בדבר. קהילה זו מתרחבת וממשיכה להתייעץ ולהיפגש עד היום, כחלק מההתפתחות של הקונסטלציה הארגונית בארץ .
מתוך הקורס נוצרו חיבורים סינרגטיים ונפלאים עם גלית מוסקוביץ (מאמנת אירגונית ומנחה מובילה בארץ ובחו”ל) ולאחר מכן עם אביטל סוצ’י (יועצת אירגונית ומנחת ‘התמקדות’ סופר מנוסה) שביחד עם גלית וישי, מהווים את צוות רימינד, שעוסק במגע מתמיד במה שאנושי, במה שחבוי מהעין ובמה שחדש, יצירתי ומבקש גמישות. אנחנו נעזור לזה לקרות.